pátek 11. dubna 2014

Koláčky štěstí

Nafotila a napsala JaLe Ko v 9:21 odp.

Asii mám ráda. Ať je to kuchyně, životní styl anebo anime :D Kdysi jsem se chtěla podívat do Japonska a hlavně do Tokia, ale když je Ostrava pro mě rušné město plné lidí, nejsem si jistá, jestli je to dobrý nápad. Ale minimálně to jídlo... Sushi, polévka miso, jejich bento... :) Rozhodla jsem se teda, že si udělám menší radost a zkusím koláčky štěstí.

Něco málo o nich:

  1. pečou se na čínský Nový rok
  2. my jim říkáme čínské, ale původ mají v Japonsku ( přesněji v Kyotu)
  3. kdyby jste si ho v Japonsku chtěli dát, požádejte o tsujiura senbe
  4. jejich příprava je jednoduchá, ale časově náročnější
Byla jich celá hromada :) (ve skutečnosti ještě víc :D )

Pokud by se vám do Japonska nechtělo, ale přesto by jste tyto malé krasavce chtěli ochutnat, tady je recept:

Suroviny:
  • 2 bílky
  • 100 g cukru krystal
  • 100 g hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžíce vody
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mandlového aroma
  • špetka soli
Postup: Troubu si zapneme na 150 °C. Bílky se špetkou soli ušleháme do sněhu a přidáme vodu a olej. Postupně přidáme cukr a mouky a nakonec ovoníme extraktem a aroma. Těsto je hotovo a teď přejdeme k té pálivější části.
Nachystáme si plech a pečící papír. Těsto nabíráme lžicí zhruba do její poloviny a přeneseme jej na plech. Tam si lžící pomáháme a těsto rozetřeme do asi 10 centimetrových kruhů. Těsta nesmí být moc, ideálně by měl sem tam vidět pod tenkou vrstvou pečící papír. POZOR! na plech dejte maximálně 3 kolečka, kdyby jste jich tam dali víc, těsto se vám buď spálí a nebo se bude trhat. Plech šoupneme do trouby a čekáme přibližně 12 minut. Ideální čas, kdy můžeme těsto na koláček vyndat je, když konce začínají hnědnout. Pak musíte jednat rychle. Nachystejte si nějaký hrnek a formu na muffiny.
Koláčky vytahujte po jedné, nejlépe nějakou špachtlí (já použila příborní nůž), dejte na ní psaníčko či text a rychle přehněte (konce se snažte spojit). Když máte přehnuto tak koláček dejte přes okraj hrnečku, aby vám udělala tvar V. Hotový výtvor dáme chladnout do formy na mufiiny (můžete použít, co vás napadne, třeba i sklenice) a jdeme na další kousek.
Takto pokračujete, dokud vám nezbude těsto. Hotovo :)

Koláčky vyměňujte pouze za úsměv ;) :)

Poslední krasavec, který odolal


0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravě i nezdravě Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos