pondělí 12. května 2014

Banana bread

Nafotila a napsala JaLe Ko v 2:00 odp.

Božská mana, Nebe v hubě, Luxusní snídaně, Nehynoucí láska.... a takhle bych mohla pokračovat s popisem tohoto krasavce do nekonečna. Vypadá úplně obyčejně, ale nenechte se zmást! Tento úžasně vláčný banana bread je můj majstštyk :D Kousky čokolády v kombinaci s (pře)zralými banány je moje nejoblíbenější snídaně vůbec. Kam se hrabou lívance nebo palačinky? (snad si to nevezmou osobně :D )



A proto, že je tak úžasný, podělím se s vámi rovnou o dva recepty :) Bylo by libo obyčejno-luxusní nebo extra čokoládový? Vyberte si sami.

První na řadu jde Extra čokoládový:

Ingredience:
  • 2 zralé banány
  • 1 vejce
  • 70g třtinového cukru
  • 75g celozrnné pšeničné mouky
  • 50g hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 70g másla
  • 100g hořké čokolády
Postup: Jako první si necháme rozpustit máslo s 50g čokolády. Mezitím si oloupeme banány, vložíme do menší misky a rozmixujeme na pyré. Vedle ve větší misce si vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přidáváme mouky, sodu, prášek do pečiva a zbytek čokolády nasekané na menší kousky. Jako poslední vmícháme rozmixované banány a vychladlé máslo s čokoládou, vlijeme do formy (18 cm) a dáme péct přibližně na půl hodiny do předehřáté se 160°C .


Péct ve větším se vyplatí a proto tady mám ještě recept Obyčejno-luxusní (to je název! :D ):

Ingredience:
  • 150g másla
  • 4 banány
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150g třtinového cukru
  • 150g celozrnné pšeničné mouky
  • 100g hladké mouky
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce arašídového másla
  • kousky čokolády (čím víc % a hmotnosti, tím líp :D )
Postup je podobný jako u Extračokoládového, takže: Rozpustíme máslo (bez čokolády), rozmixujeme banány, vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem. K vyšlehané směsi postupně přidáváme sypké ingredience, arašídové máslo, vychladlé (normální) máslo, rozmixované banány a pokrájenou čokoládu. Těsto vlijeme do chlebíčkové formy a pečeme hodinu a 10 minut na 160°C. Pokud vytáhneme z chlebíčku čistou špejli a nebude na ní těsto, je hotov! :)

Nachystáno na ranní minihostinu :D


Rozhodnout, který z těchto dvou je lepší, je pro naši rodinu nemožné. Já (čokoholik) bych nejradši jedla jenom čokoládový, ale ségry mě většinou přehlasují, takže nakonec máme světlého velkého breďáka. :) 
A jako důkaz nehynoucí lásky k této dobrotě jsem se s ní přihlásila do Královského snídání k Monči na BLOG. Snad se bude líbit :)



Kterého zvolíte vy? :)




0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravě i nezdravě Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos