pátek 30. května 2014

Banana curd cake

Nafotila a napsala JaLe Ko v 8:12 dop.

Jak jsem slibovala, mám tu pro vás recept na výborný a hlavně v létě osvěžující tvarohový dort. Mohla bych ho přirovnat k cheesecaku, ale tenhle je ještě jemnější (hlavně to neříkejte Američanům, nebo nám vykoupí tvarohy). Sladký je díky banánu akorát, ale nikdo vám nebrání si trochu dopomoct při oslazování toho života.

S první letošní jahodou :)
Ingedience:

Na krustu:

  • 1 lžíce otrub
  • 1 lžíce jemných vloček
  • 4 vrchovaté lžíce celozrnné mouky
  • 40g rozpuštěného másla
  • 1 bílek
  • 1 lžíce medu

Na tvarohovou náplň:

  • 500g tvarohu
  • 2 hodně zralé banány
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 lžíce mléka
Postup: Všechny ingredience na krustu zpracujeme ručně v tužší těsto, které vtlačíme do formy. Tu pak dáme do trouby rozehřáté na 175°C a necháme ji tam přibližně 7 minut, dokud se krusta nezačne péct a tuhnout.
Během toho si připravíme náplň. Banány si rozmixujeme na pyré, které přimícháme k tvarohu, medu, vajíčku (i žloutek) a vanilkovému extraktu. Nakonec přidáme mléko, se kterým to ale nepřeháníme (radši míň než víc, abychom náplň neměli moc tekutou). Nalijeme na trochu předpečenou krustu a dáme péct do trouby (tentokrát už 180°C) na 1 hodinu. Ke konci radši kontrolujeme, aby nám okraje nezhnědly. 
Teď už jen nechat vychladnout a poté dát chladit do ledničky,abychom si ho mohli užít se vší parádou. A je to! :)



PS: Zvažuju koupi nějakého lepšího foťáku, máte nějaký tip? :)


2 komentářů:

Bára on 30. května 2014 12:08 řekl(a)...

Wau! To vypadá velmi chutně a jednoduše. Já osobně dělám taktéž odlehčený a neamerický cheesecake z tvarohu a bílého jogurtu, ne recept se můžeš podívat na mém blogu. Má vždycky obrovský úspěch, ale ten tvůj určitě vyzkouším... ;-) bára.kára blog

JaLe Ko on 2. června 2014 7:03 řekl(a)...

Super tip :) Určitě bude taky hodně jedlý :D Akorát bych být tebou vyměnila ty vanilinové cukry buď za bio vanilkové nebo za vanilkový extrakt :) Ty vanilinové jsou totiž částečně vyrobeny z ropy nebo dřeva a s vanilkou se nikdy nepotkaly :)

Okomentovat

 

Zdravě i nezdravě Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos