pátek 13. června 2014

Jahodovo-banánové muffiny

Nafotila a napsala JaLe Ko v 8:18 dop.

Léto = jahody, aspoň tedy pro mě. Snažím se s nimi vymyslet milion receptů, ale stejně jahody rozmačkané z cukrem a bílým jogurtem.... :)

Tyto muffiny jsou úžasné v tom, že spojují mé 2 nejoblíbenější druhy ovoce: banán a jahody. Co víc si přát? Možná menší vedra, protože před nimi nás tihleti krasavci nespasí :D



Recept je úplně jednoduchý, tak jdem na to:

Ingredience:
  • 2 banány
  • 100ml mléka rozmixovaného se 4 jahodami
  • 2 lžíce oleje či roztopeného másla
  • 2 vejce
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnky žitné mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 6 velkých pokrájených jahod

Postup: Nejdříve se předehřejeme troubu na 175°C.
V misce si rozmixujeme 2 banány, přidáme jahodové mléko a olej. Ve větší misce si vejce a cukr vyšleháme do pěny (asi 1 minuta) a přilijeme vanilkový extrakt.  Postupně vmícháme žitnou mouku s jedlou sodou a banánovo-jahodovou směs. Pokrájené jahody vsypeme do těsta a už jen promícháme lžící.
Těsto dávkujeme lžící do 3/4 velikosti formiček a dáme péct. Po 20 minutách by měly být hotové, ale pro jistotu zkontrolujeme špejlí. Pokud vytáhneme čistou špejli (bez přilepeného těsta), máme hotovo.
TIP: Polité medem jsou neodolatelné.


Další výborná snídaně pro letní rána... :)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravě i nezdravě Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos