neděle 8. června 2014

Kavárna Obecního domu Opava

Nafotila a napsala JaLe Ko v 6:38 dop.
Dlouho jsem nepsala žádnou recenzi, asi díky nově získané brigádě. To mě ale neomlouvá a tak vám to dnes vynahradím.

Uvidíme... :D

Upřímně, v takových vedrech se mi moc do cappuccin nechce, ale co jsem slíbila, to dodržím.


Je známo, že člověk je tvor společenský a ani já nejsem vyjímkou, tudíž kavárny nenavštěvuji sama, ale doprovodem mi je většinou má sestra (jak už víte z předchozích článků). Díky těmto skorokaždotýdením "tréninkům" a díky  mým opakovaným průpovídkám, co všechno zase dělají špatně, mě sestra mile překvapila, když řekla při návštěvě Obecního domu, že pěna je moc hustá a káva samotná moc hořká.
Ono milé překvapení tkví v tom, že i já měla podobné myšlenky v hlavě. Doufám ale, že se blíží den, kdy budu mile překvapena z výborné kávy a ne negativní kritiky mé sestry. Nicméně měla pravdu. Mikropěna byla ta nejjemnější, co jsem kdy v Opavě měla, bohužel k dokonalosti jí chyběla trochu menší hustota. Jak sami vidíte na vrchní fotce, pěně se moc ze lžíce dolů nechtělo. No a když jsme se "prokousaly" až ke kávě, tak to taky nebyla žádná sláva. Nevím, zda za to mohla síla praženosti zrnek, či je na vině žluknutí pomleté kávy v mlýnku, který se dlouho nečistil, ale hořká opravdu byla. Neviděla jsem přípravu, seděly jsme totiž na terase, ale tipovala bych jednu z těchto dvou možností.


Vidíte tu červenou šipku? Další palec dolů za špinavé a neupravené stoly. Když jsme se rozhlížely, nemohly jsme si nevšimnout, že na některých stolech nebyl třtinový cukr, ale jen obyčejný nebo tam nebyl už vůbec žádný. Samozřejmě není povinnost mít na stolech cukr, ale když už se rozhodlo, že je tam mít budou, měli by v tom mít pořádek.


Co bych v této kavárně naopak doporučila jsou dovážené dorty Ollies z Ostravy. Jen musíte vychytat, kdy je dovážejí čerstvé, jinak dostanete týden oschlý kousek dortu, jako dostala sestra (nebo já před pár měsíci při první návštěvě). A malá recenzička Ollies: výborné dorty, ale ta mrkvička mohla být z marcipánu a ne z umělého a chuťově odporného fondánu.


Během té dlouhé doby, kdy jsem psala poslední recenzi, nebyla tato kavárna jediná, kterou jsem navštívila. Mamba je mou stálicí a už se zde naučili dělat i LATE ART! Určitě doporučuji i při letních vedrech, mají zde výbornou ledovou kávu.


Pro dnešek vše, snad se zase brzy ozvu s novou recenzí :)




0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravě i nezdravě Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos