čtvrtek 26. června 2014

Tvarohové záviny

Nafotila a napsala JaLe Ko v 10:36 dop.

Konečně jsem je dovylepšila k dokonalosti! Recept na těsto jsem si vymyslela sama a náplně vlastně taky. Ale vůbec se nechlubím, že?

Jaká bude vaše volba? Pudingový s borůvkama....


Nebo makový s jablky a rozinkama...?


Pokud máte doma aspoň jeden měkký tvaroh ve vaničce, už doufám znáte jeho využití ;)

Ingredience:

  • 400g hladké libovolné celozrnné mouky nebo jejich kombinace (já: špaldová, ječná, žitná)
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 měkký tvaroh
  • 4 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 7 lžic vody
  • špetka soli
Náplně:
Maková
  • 100g mletého máku
  • 100g mléka
  • 1 lžíce cukru
  • 2 oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka
  • 1-2 hrsti rozinek (jak má kdo rád)
  • 1/2 lžičky mleté skořice
Pudingová (ta už né tak zdravá...)
  • vanilkový puding Olé
  • hrst mražených borůvek
Postup: Troubu si předehřejeme na 180°C a můžeme si jít vypracovat těsto.
Všechny ingredience na něj si dáme do mísy a smícháme vařečkou. Když už to vařečkou nepůjde, vysypte si směs na pult a zpracujte ručně. Z těsta udělejte kouli, dejte do mísy a nechte chvilku odpočívat, protože budete dělat náplně.
Na makovou si přiveďte k varu mléko s cukrem, potom vsypte mák a pořádně promíchejte. Přidejte nastrouhané jablka, rozinky (část jich může být naložená v rumu) a skořici. Máte hotovo :)
Na pudinkovou náplň vyšlehejte puding s 200 ml mléka, ne 300ml, jak je v návodu! Přidejte borůvky a taky máte hotovo.
Těsto si rozdělte na poloviny a vyválejte, asi takto:


Přidejte náplně a srolujte do závinu. Potřete lehce rozšlehaným bílkem a podle chuti můžete posypat plátky mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 až 25 minut.






0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravě i nezdravě Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos