čtvrtek 21. srpna 2014

Litý kynutý koláč se švestkami

Nafotila a napsala JaLe Ko v 1:22 odp.
Tak jsem tu s dalším receptem a ten opravdu stojí za vyzkoušení. Momentálně jsou v sezóně švestky a jak lépe využít jejich nadbytek?



Ještě ten večer :D moc koláče na snídani nezbylo...


Na malý plech nebo obyčejnou dortovou formu:
Ingredience:

  • 175ml mléka
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1/4 droždí
  • 200g hladké celozrnné mouky
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 75ml oleje
Drobenka:
  • 30g másla
  • 70g celozrnné mouky
  • 1-2 lžíce moučkového cukru (vanilkového)
  • 1 lžíce rumu
+ ŠVESTKY- čím víc, tím líp

Postup: Nejdříve si zaděláme kvásek a to tak, že si ohřejeme mléko s cukrem, aby se cukr zcela rozpustil, nakonec přidáme nadrobené droždí. Přikryjeme pokličkou a můžeme přejít ke zbylým ingrediencím na těsto (mouka, žloutek, troška soli, olej), které si smícháme. Poté nalijeme hotový kvásek, pořádně promícháme vařečkou (měli bychom mít velmi lepivé a tekutější těsto), poprášíme moukou a dáme na teplé místo asi hodinu kynout.
Mezi tím si připravíme drobenku. Smícháme ingredience a rukou mačkáme do požadované konzistence. Troubu si předehřejeme na 180°C. Dostatečně vykynuté těsto vylijeme na plech, poklademe švestkami (slupkou dolů) a posypeme připravenou drobenkou. Dáme do trouby a pečeme 35 minut. Hotovo! :)




0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravě i nezdravě Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos